BIOSIM

Biochip selectiv cu analizor portabil pentru evaluarea rezistentei la insulina si a sindromului metabolic (BIOSIM)Scopul principal al proiectuluiScopul principal al proiectului este dezvoltarea si demonstrarea unei noi tehnologii de fabricatie a unor biochipuri portabile selective si a analizorului portabil, pentru evaluarea rezistentei la insulina si a sindromului metabolic, pana la TRL5.

Obiectivele generale ale proiectului sunt:

1.Dezvoltarea unui prototip bazat pe noi tehnologii de fabricare biocipuri integrate, plecand de la rezultatele unor cercetari stiintifice realizate de DDS Diagnostic si IMT.
2.Dezvoltarea parteneriatului dintre institutia coordonatoare (IMM) si institutiile de cercetare cu scopul de a realiza o tehnologie de ultima generatie, in scopul transferului rapid catre partenerul industrial pentru comercializare pe piata interna si externa.
3.Realizarea unei noi tehnologii,accesibile, usor de utilizat, cu raspuns rapid, costuri reduse si cu aplicatie imediata in evaluarea si diagnosticarea precoce a rezistentei la insulina si a SM.
4.Testarea si caracterizarea noii tehnologii pentru detectia biomarkerilor de evaluare a rezistentei la insulina si a sindromului metabolic.
5.Interpretarea, validarea rezultatelor si corelarea cu analize clinice actuale; Transfer de tehnologie.
6.Diseminarea rezultatelor.